lunes, 6 de mayo de 2013

Pràctica 8. Música instrumental barroca




Aquesta obra, El canon en Re Major, va ser composta per Johann Pachelbel, qui va néixer el Setembre de 1653 a Nuremberg i va morir el març de 1706. Va ser un compositor, organista i professor alemany del Barroc. Pachelbel és un dels músics més importants de la generació anterior a Bach. Entre les seves nombroses composicions cal esmentar el seu cèlebre Cánon en Re, obra que ha estat objecte de nombrosos enregistraments. Es tracta d'una composició instrumental .

Característiques corresponents al Barroc:

- Podem parlar d'un tutti, ja que tots els instruments que interpreten aquesta obra ho fan amb la mateixa intensitat i volum de manera que cap destaca per sobre d'els altres.
-Podem observar contrastos de velocitat. A alguns fragments la velocitat és ràpida ja que vol donar-nos sensació d'intensitat i en canvi, a moments afluixa la velocitat per a aportar-nos tranquil·litat.
-Podem veure fàcilment que els instruments que la interpreten originalment són de la mateixa família, de corda. Per tant, estem parlant d'instruments tímbrics.